Monday, August 20, 2012

Recepte: Sulīgs lasis ar rīsiem


Vakar pirmo reizi izdevās uztaisīt garšīigi paēst + arī iepriecināt gan dēlu, gan arī sievu. Sveci zem pūra turēt nedrīkst, tapēc, padalīšos arī ar jums sava prieka uztaisīšanas receptē.


P.s. šī bija pirmā reize, kad es pats taisīju lasi.
P.p.s Lasis bija drusku zem 2 kg. Uz nākamo dienu nepalika neviens gabals (izņemot asti un galvu), un vēderi bija kārtīgi pilni :)

Aiziet (porcija 3 cilvēkiem = lasis ~ 1.5 - 1.8 kg):


1)Veselam lasim nogriežam galvu un asti (ar domu, lai vēlāk zupā var iemest, t.i. pie astes vēl atstājam kapacīti gaļas).
2) Sagriežam lasi gabalos - tādos, lai 1 gabals iet 1 porcijai;
3) bagātīgi iesmērējam katra gabala ādu ar sāli, un arī drusku uz gaļas priekšā un aizmugurē;
 4) nogriežam citronu šķēles un tomātu šķēles, liekam cepešpannā uz follijas, zem katra gabala;

5) bagātīgi apsmērējam katru gabalu ar krējumu - gan no augšas, gan apakšas, gan sāniem;
6) liekam uz pannas un uzbirdinam uz katra gabala citronpiparus;
7) katram gabalam vēl iekšā ieliekam kādu kriksi tomātiņa;
8) Uzspiežam ķiploku arī katram gabalam virsū;
9) Uzspiežam arī citronu sulu uz katra gabala;
10) lokam folliju ciet un ievietojam 200 grādu uzkarsētā cepeškrāsnī uz 35 minūtēm;
 11) kad ir pagājušas 10 minūtes, liekam verdošā ūdenī 2 paciņas rīsus, un gaidam, kad taimeris nozvanīs ēdienreizi.

 Es pasniedzu šo visu ar tām pašām cepto / sautēto tomātu un citronu škēlītēm un rīsiem uzlikdams kādu majonēzīti ar ketčupu.

Vajadzēja jau vēl kādus salātus klāt uztaisīt, bet bija jau slinkums.
Man šo sanāca taisīt kādu stundu, bet, domāju, ka otrajā reizē var izvilkt uz kādām 45 minūtēm.

Iedvesmas avots
P.s. Bildes nav manas, nebija doma, ka izdosies :-)

No comments: